Ga naar de inhoud

Mvo doen we samen

Als sociale onderneming proberen we altijd keuzes te maken waar mens, milieu en maatschappij beter van worden. Dat is sinds de start van Life & Mobility sterk verankerd geweest in ons DNA en daarmee niet nieuw, maar wordt de laatste jaren wel steeds meer zichtbaar. Mvo is voor ons geen keuze, maar noodzaak. Eén die we heel serieus nemen. Niet voor niets hebben we ons gecommitteerd aan de SDG-doelstellingen. Ze geven houvast en sturing in alles wat we doen.  

 

CO2-neutraal

Er gebeurt bij Life & Mobility ontzettend veel op het gebied van mvo. En daar mogen we best trots op zijn. Bijvoorbeeld op het feit dat we ons sinds oktober 2022 CO2-neutraal mogen noemen. Iets waar we sinds 2021 druk mee bezig zijn om voor elkaar te krijgen. Geweldig dat dit inmiddels is gelukt, ondanks de drukke periode, waarin we de afgelopen tijd hebben gezeten door de effecten van de corona pandemie. Ook mogen we trots zijn op onze producten, die zich kenmerken door hun extreem lange levensduur van soms wel twintig jaar en daarmee veel grondstoffen besparen en verspilling tegengaan.

“Mvo is voor ons geen keuze, maar noodzaak.”

Bijdragen aan het welbevinden van mensen

Maar mvo draait niet alleen om cijfers. Om wie het meest bespaart of de kleinste ecologische voetprint heeft. Het draait ook vooral om mensen. We willen op een duurzame manier een bijdrage leveren aan het welbevinden van onze cliënten. Met mobiliteitshulpmiddelen die volledig in het teken staan van wat zij nodig hebben. We onderscheiden ons met een uitgebreid productportfolio, nauwkeurig ontwikkeld op basis van de functie-eisen van verschillende gebruikersgroepen met ieder hun eigen wensen en behoeften. Producten die voor langere tijd een grote rol van betekenis spelen voor meerdere gebruikers. Niet alleen omdat ze duurzaam zijn, maar na gebruik ook gemakkelijk aan te passen en daarmee her-inzetbaar zijn voor andere cliënten. In Nederland is dit hergebruik van onze rolstoelen geregeld door een goede samenwerking in de zorgketen. Daarin zijn we uniek.

Onze groene stip

Die herverstrekbaarheid van onze producten is iets waar het buitenland jaloers naar kijkt. Dus hopen we in de toekomst een mooie rol te spelen in de introductie van dit businessmodel in andere landen. Dat is een behoorlijk streven, maar wel één waar we maximale impact mee kunnen maken. Daarnaast is het onze ambitie om ook de andere vestigingen binnen de Life & Mobility groep CO2-neutraal te maken. Dat is onze groene stip op de horizon. Dus er is nog genoeg te doen. Tot die tijd blijven we stilstaan bij alle mooie stappen die we met elkaar zetten richting die stip. Daar is dit mvo-jaarverslag een mooie bundeling van. Prachtige bewijsvoering van ons maatschappelijke karakter, aangevuld met mooie verhalen van diverse collega’s en de rol die mvo voor hen speelt.

Veel leesplezier,

René Ploum
CEO Life & Mobility Group