Ga naar de inhoud

Jaarverslag 2021 | Life & Mobility
Goed werkgeverschap

De kracht van goed werkgeverschap

Wat ons werkgeverschap typeert? Met name onze open bedrijfscultuur. We investeren in een veilige, respectvolle werkomgeving waarin de mens centraal staat. En dat betekent dat we open staan voor elkaars mening en iedereen zich vrij voelt om zichzelf te zijn. Iedereen is uniek, al onze collega’s, alle mensen met wie we samenwerken, binnen Nederland, maar ook internationaal. Samen werken we aan de ambitie van Life & Mobility. Ieder vanuit zijn eigen talent, kennis en vaardigheden. En dan zijn onze verschillen juist wat ons sterk maakt. 

Die open bedrijfscultuur creëren we bijvoorbeeld met onze medewerkerslunches en het koffie-overleg. Hiermee willen we onze medewerkers zoveel mogelijk betrekken bij alles wat er speelt bij Life & Mobility. Immers, we doen het samen 

Wat maakt ons nog meer tot een aantrekkelijke werkgever? Bijvoorbeeld onze inzet op het gebied van sociaal ondernemen. Of onze aandacht voor de vitaliteit van onze werknemers. Met deze en nog heel veel andere initiatieven blijven we bouwen aan die fijne werkplek waar iedereen zich goed voelt. 

Enkele

Kerncijfers

96% Lid van PV 96% is lid van de personeelsvereniging
66 Vijftigplussers 66 medewerkers zijn 50 jaar of ouder
80% Vast contract Onbepaalde tijd: 87%
Bepaalde tijd: 13%

Onze

doelen

Bij Life & Mobility vinden we betrokkenheid, verantwoordelijkheid en nét dat extra stapje zetten om het verschil te maken vanzelfsprekend. Als maatschappelijke- en sociale organisatie willen we niet alleen goed zijn voor onze eindgebruikers, maar maken we ook áltijd keuzes waar mens, milieu en maatschappij beter van worden. Dit uit zich onder andere in goed werkgeverschap. De SDG doelen die we daarbij nastreven betreffen het bieden van alle mogelijkheden waardoor eenieder in goede gezondheid en welzijn kan werken. Dit moet ervoor zorgen dat iedereen zich bij Life & Mobility thuis voelt.

Bekijk alle SDG’s