Ga naar de inhoud

Vitaliteit

Balans  

Eén van de kernwaarden van Life & Mobility is balans. Een goede balans tussen werk en privé legt de basis voor een goed leven. Daar geloven we in. Door écht samen te werken als een team krijgen we het voor elkaar. Zo verbeteren we de werk-privébalans met flexibele werktijden en de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis (of een andere werkplek) te werken. Wel blijven we het belangrijk vinden om ook voldoende op kantoor te werken. Om elkaar beter te leren kennen en om beter met elkaar samen te werken bijvoorbeeld. 

 

Stimuleren van pauze (in het bedrijfscafé)  

Binnen Life & Mobility vinden we het nemen van voldoende pauze erg belangrijk. In maart 2022 is ons nieuwe bedrijfscafé opgeleverd: een fijne plek om elkaar te ontmoeten. Daarom stimuleren we iedereen om gezamenlijk pauze te houden in het café, door standaard pauzetijden te hanteren. Daarnaast moedigen we aan om samen een wandeling te maken tijdens de pauze. Zo kom je voldoende los van het werk en dat helpt je geconcentreerd te blijven.  

Gezonde lunch  

Sinds maart 2022 bieden we tegen inkoopprijs een gezonde lunch aan in ons bedrijfscafé. Speciaal voor alle collega’s die hun lunch vergeten zijn of zin hebben in iets lekkers. Zo proberen we te voorkomen dat onze collega’s iets ongezonds halen.  
Het assortiment bestaat uit yoghurt, rauwkost, diverse broodjes en verse soep. We serveren de lunch ook tijdens lunchafspraken met externe contacten. Wij kopen onze lunch in bij een lokaal bedrijf in Doetinchem. Hier wordt de lunch klaargemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Door middel van dagbesteding krijgen zij de ruimte om hun eigen plek te vinden in de maatschappij.  
Op verschillende plekken in de organisatie staan koelkasten, automaten voor koffie en thee en tosti apparaten. In het café staan ook verschillende magnetrons die door de medewerkers gebruikt kunnen worden. 
De koffie en thee hebben een fairtrade keurmerk en zijn net als de chocolademelk gratis te nuttigen. Onze facilitaire dienst loopt tweemaal per dag een koffie/thee/limonaderonde voor medewerkers van de productie en het magazijn.   

Verstrekken van groente & fruit  

Op verschillende plekken in de organisatie staat een gevarieerd aanbod seizoensgerelateerde fruit- en groentesoorten. Genoeg voor iedereen! 

 

Vitaliteitsworkshop  

In tijden van corona hebben we digitale vitaliteitsworkshops georganiseerd. Collega’s konden tijdens werktijd een workshop volgen op het gebied van voeding, slaap en ademhaling.   

 

Opfris-faciliteiten  

Voor alle collega’s die sportend/fietsend naar kantoor komen, of tijdens de pauze willen sporten, is het mogelijk om op te frissen of te douchen op kantoor.

   

Vergoedingen

Fietsvergoeding. We stimuleren onze collega’s met de fiets naar het werk te gaan met een fietsregeling. Tegen inlevering van de bruto vakantie-uren, wordt er netto een bedrag verstrekt voor de aankoop van een fiets.   

Beschermingsmiddelen. Life & Mobility stelt een bedrag beschikbaar voor eventueel benodigde beschermingsmiddelen. Bijvoorbeeld een veiligheidsbril, eventueel op sterkte, maar ook een computerbril of gehoorbescherming. 

Bedrijfsfitness

Voor alle medewerkers van Life & Mobility bieden we één keer in de week bedrijfsfitness aan, direct na werktijd. Tijdens deze workouts werken we aan flexibiliteit, uithoudingsvermogen en kracht. Hierbij werken we samen met Totem Training in Doetinchem. Tijdens corona, toen veel collega’s vanuit huis werkten, zijn er online trainingen gegeven.