Ga naar de inhoud

Samen zijn wij Life & Mobility

Koffie-overleg  

Gemiddeld 6x in het jaar worden alle collega’s gezamenlijk geïnformeerd door middel van het koffie-overleg. Tijdens deze overleggen bespreken we allerlei zaken die spelen binnen Life & Mobility. Standaard terugkerende onderwerpen zijn de sales gerelateerde ontwikkelingen, belangrijke projecten en HR gerelateerde onderwerpen. Zoals nieuwe collega’s, vertrekkende collega’s, updates over de cao, etc. Hierdoor blijven alle medewerkers op de hoogte en betrokken bij alle ontwikkelingen binnen Life & Mobility.  

Medewerkerslunch

Minimaal 1x per jaar nodigen we iedere collega uit voor een medewerkerslunch, samen met nog 4 andere collega’s van andere afdelingen en 2 MT-leden. De bedoeling daarvan is om elkaar beter te leren kennen en op een laagdrempelige manier relevante actualiteiten te bespreken, zowel binnen de organisatie als daarbuiten.

Vieren van verjaardagen en successen

De jarigen van de maand verzorgen een traktatie voor de hele organisatie. Successen, zoals de hoogste jaar- of maandomzet, vieren we ook met iets lekkers voor de gehele organisatie. Ook als het erg warm is, zorgen we voor lekkere verkoeling, zoals een ijsje.  Daarbij hanteren we op een aantal afdelingen afwijkende werktijden bij hoge temperaturen. Bijvoorbeeld van 07.00 – 16.00 uur, mits het werk het toelaat.

 

Overige verrassingen

Indien mogelijk ontvangen medewerkers van Life & Mobility extra verrassingen. Dat kan bijvoorbeeld een Sinterklaaspakketje zijn, een (brownie-)brievenbuspakketje, een extraatje rondom Kerst of een zomerpakket.  

Personeelsvereniging  

We hebben een actieve personeelsvereniging, waar 96% van de organisatie lid van is. Maandelijks organiseren we verschillende activiteiten, zoals bedrijfsbingo, Pitch & Putt, bloemschikken, karten of vissen. Ook organiseren we een jaarlijkse zomerborrel. 
In 2021 waren er door corona minder activiteiten gedurende het jaar en zijn we uitgeweken naar online activiteiten of activiteiten die op afstand mogelijk zijn. Zoals een thuisquiz, een EK-poule, een mountainbiketocht en een drive-in Sinterklaasfeest.  

Persoonlijke ontwikkeling  

Het succes van Life & Mobility danken we (nog steeds) aan medewerkers met een hoge mate van betrokkenheid voor de eindgebruiker, kennis van de markt en het product én een proactieve houding naar klant en collega’s. Persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers is daarom een must en is een terugkerend thema binnen de (formele) gespreksrondes.  

 

OR tevredenheidsonderzoek

Binnen Life & Mobility houdt de OR eenmaal per jaar een tevredenheidsonderzoek. Hierin kunnen personeelsleden aangeven welke thema’s zij belangrijk vinden om te worden opgepakt door het MT. Dit zijn thema’s die we gezamenlijk nog kunnen verbeteren. Afgelopen jaar zijn daar de volgende punten uit gekomen. In willekeurige volgorde:  

  • De vergoedingen voor woon- werkverkeer en het gemaximaliseerde kilometeraantal. Zowel de vergoeding per kilometer, als het maximale aantal kilometers dat vergoed wordt, wordt opnieuw bekeken. In verband met de huidige brandstofprijzen raakt dit werknemers extra hard.  
  • Het huidige fietsplan. Life & Mobility activeert haar medewerkers graag om met de fiets naar het werk te komen. Hiervoor is een fietsplan ter beschikking gesteld. Medewerker mogen nog beter geïnformeerd worden over de mogelijkheden die het fietsplan hun kan bieden.
  • Het opleidingsbudget. Binnen Life & Mobility kan er nog meer geïnvesteerd worden in de bekendheid en de mogelijkheden om een opleiding of training te volgen. Life & Mobility investeert namelijk graag in haar medewerkers en het zou jammer zijn dat niet iedereen die dat wil daar gebruik van maakt.  
  • De mogelijkheid tot flexibel werken. Dit onderwerp en de mogelijkheden hiervan mag meer aandacht krijgen binnen de organisatie. Flexibel werken is namelijk voor iedereen een mogelijkheid die hij/zij met zijn/haar leidinggevende kan bespreken.