Ga naar de inhoud

Bas Franken over goed werkgeverschap

Mvo gaat over veel meer dan alleen het milieu. Het is net zo belangrijk een goede werkgever te zijn voor je eigen mensen. Sterker nog: goed werkgeverschap is een van de belangrijkste thema’s binnen ons mvo-beleid. Maar wat is goed werkgeverschap? Wat maakt een organisatie tot een fijne werkplek, waar je iedere dag met plezier naartoe gaat? We vroegen het Bas Franken, ICT-medewerker bij Life & Mobility. Bas: “Voorlopig ben ik hier niet weg.”

Bas (22 jaar) begon drie jaar geleden als uitzendkracht op onze montage-afdeling. Bas: “Dat was tijdens mijn tussenjaar; ik was gestopt met mijn opleiding informatica en besloot iets totaal anders te gaan doen. Dus ben ik via een uitzendbureau terecht gekomen bij Life & Mobility. Ik had toen niet gedacht dat ik zo lang zou blijven plakken, maar ik had direct een goed gevoel bij het bedrijf. Dus heb ik aangegeven dat ik hier graag nog wat langer zou willen werken, misschien wel in een andere functie.”

 

Van montage naar ICT

En dat is gelukt. Want Bas werkt nu al twee jaar op onze ICT-afdeling. “Ik wist eerst niet zo goed wat ik wilde gaan doen, tot ik hoorde dat er op de ICT-afdeling versterking nodig was. Omdat ik hiervoor een opleiding informatica volgde, dacht ik: dat kan wel iets voor mij zijn. Tijdens een snuffelstage heb ik maandje rondgekeken en een goede indruk gekregen van hoe het is om daar te werken. Dat beviel heel goed. Toen ik van de ICT-manager een aanbod kreeg, heb ik die met beide handen aangegrepen.”

Alle vrijheid

Ook na twee jaar heeft Bas het nog steeds erg naar zijn zin als ICT-medewerker. “Met name de vrijheid die je hier krijgt vind ik erg prettig”, zegt Bas. Dat is volgens hem ook wat een goede werkgever typeert. “Dat je de vrijheid krijgt om je werk naar eigen inzicht te doen en ergens zelfstandig mee aan de slag kan. Dat én een informele, laagdrempelige, relaxte sfeer. Allemaal dik voor elkaar bij Life & Mobility.”

"Ik had altijd de wens om een lange reis te maken. Dat is voor Life & Mobility nooit een probleem geweest. Sterker nog: ze vertelden me dat daar alle ruimte voor is." Bas

Oude, vertrouwde plek

De vrijheid die Bas ervaart, benadrukt hij met een mooi voorbeeld. “Ik had altijd de wens om een lange reis te maken. Dat is voor Life & Mobility nooit een probleem geweest. Sterker nog: ze vertelden me dat daar alle ruimte voor is. Mijn reis zit er inmiddels op; ik heb zeven maanden lang rondgetrokken door Zuid-Oost Azië. Een geweldige ervaring. Toen ik terugkwam, kon ik hier direct weer aan de bak, zoals van tevoren afgesproken. Inmiddels heb ik het alweer een tijdje naar m’n zin op m’n oude, vertrouwde plek. Dat is niet overal vanzelfsprekend.”

 

Een mooie carrière

Ambities voor de toekomst zijn er genoeg. Zo gaat Bas een studie volgen met een studieregeling die hem is aangeboden door Life & Mobility. “Vanaf februari start ik met een opleiding programmeren. Dan werk ik vier dagen voor Life & Mobility en zit ik één dag in de schoolbanken. Natuurlijk met als doel om daarna een mooie carrière op te bouwen binnen Life & Mobility als programmeur. Voorlopig ben ik hier nog niet weg.”

Klik hier voor Goed werkgeverschap in ons Mvo jaarverslag.