Ga naar de inhoud

Leverancier aan het woord; Richard Leliveld

Aan het woord is Richard Leliveld. Al sinds 2000 werkzaam in meubelstoffering en sinds januari 2011 de eigenaar van OniroTextiles. Hier komen de meest prachtige meubelstoffen vandaan, die al jaren worden toegepast in de mobiliteitsproducten van Life &Mobility.

"Samen met Life & Mobility zoeken we naar de perfecte oplossing voor de recycling van gebruikte materialen." Richard Leliveld

Over Oniro

“Oniro is gevestigd in Nieuwegein. Hier beschikken we over een magazijn van 650 m2 én een kantoor en showroom van 250 m2. Hier verkopen we onze eigen stoffencollecties, maar ook de geweven stoffen uit de Deense Gabriel-collectie. Deze collectieverkopen we uitsluitend in de Benelux-markt, onze eigen collectie verkopen we voornamelijk in Nederland, België, Duitsland en Scandinavië. We werken in Nieuwegein met 8 collega’s, die zich iedere dag met veel plezier inzetten voor onze klanten.”

 

Jarenlange samenwerking

“De samenwerking met Life & Mobility gaat al jaren terug. We zijn binnengekomen als leverancier van een pvc-kunstleer. Inmiddels leveren we ook twee meubelstoffen uit de Gabriel collectie.”

Op zoek naar de ideale stof

“Tijdens de ontwikkeling van de Newton zijn we samen op zoek gegaan naar de ideale meubelstoffen, waarbij kwaliteit en duurzaamheid leidend waren. Geen gemakkelijke zoektocht, want bij Life & Mobility is altijd sprake van een spanningsveld tussen enerzijds de extreme hoge eisen rondom gebruiksduur en anderzijds het visuele aspect.

Een meubelstof moet er na tien jaar nog steeds goed uitzien en niet tot op de draad versleten zijn. Bovendien moeten de stoffen onderhoudsvriendelijk zijn en makkelijk te verwerken zijn op de ergonomische vormen van zitting en rug.

Ook willen we allemaal verduurzamen. Daarom kiezen we alleen nog voor 100% polyester stoffen die na de levensduur gemakkelijk gerecycled kunnen worden. Dit proces implementeren we stapsgewijs. Verduurzamen gaat altijd in stappen, iedere keer maak je een stap om uiteindelijk 100% circulaire producten te produceren.”

Oniro en mvo

“Ondanks dat wij een handelsbedrijf zijn, is mvo voor ons erg belangrijk. Met alle leveranciers is een gedragscode getekend. In alle gevallen hebben we de productielocaties bezocht en met eigen ogen kunnen zien en ervaren hoe men hier werkt. We hebben daarnaast de nodige duurzaamheidskeurmerken, waaruit blijkt dat we mvo zeer serieus nemen. Ook zijn we op dit moment bezig met de ontwikkeling van kunstleer met bio-based materialen.”

 

Mvo doe je samen!

“Samen met Life & Mobility zoeken we naar de perfecte oplossing voor de recycling van gebruikte materialen. Ontwikkelingen op dit gebied gaan snel. Dus staan verbeterpunten altijd op de agenda, in ieder overleg. Mooi om te zien dat we duurzaamheid allebei hoog in het vaandel hebben zitten. Dat is ook belangrijk, want we staan voor veel uitdagingen. Het is niet eenvoudig om hoogwaardige, medische hulpmiddelen te produceren met veel eisen en specificaties i.c.m. duurzaamheid. Duurzaamheid mag immers niet ten koste gaan van de kwaliteit.”