Ga naar de inhoud

ISO 13485

ISO 13485 is een internationale norm waaraan fabrikanten, leveranciers en distributeurs van medische hulpmiddelen moeten voldoen om aan te tonen dat zij de wettelijke eisen met betrekking tot medische hulpmiddelen naleven. Ook voor andere bedrijven die betrokken zijn in de keten van een medisch hulpmiddel kan deze norm toegepast worden. Denk bijvoorbeeld aan ontwerp en ontwikkeling, opslag, behandeling, distributie, onderhoud, installatie, service en reiniging/sterilisatie van medische hulpmiddelen. 

Klanttevredenheidsonderzoek 

In 2021 en 2022 heeft Life & Mobility een klanttevredenheidsonderzoek gedaan onder diverse klantgroepen. Met een response rate van 17,3% zijn wij erg tevreden en trots op een gemiddelde tevredenheidscore van 8,4. In de vragenlijst hebben we onder andere gevraagd naar de ervaringen van onze klanten op het gebied van onze producten, onze service en de samenwerking. 

Een gemiddelde klanttevredenheidsscore van 8,4!

CO2-neutraal certificering 

Voor een leefbare aarde met een gezond klimaat is het belangrijk dat we zoveel mogelijk CO2 reduceren. De CO2-uitstoot die (nog) niet te vermijden is, compenseren wij op een duurzame manier door bomen te planten in gecertificeerde bosprojecten.  

NKH (Nationale keurmerk hulpmiddelen)

Het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen helpt bij het kiezen van een hulpmiddel van kwaliteit. Zo weet de aanschaffer zeker dat het bedrijf waar dit hulpmiddel wordt gekocht, voldoet aan alle strenge kwaliteitseisen. Ondernemers met het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen zijn gegarandeerd deskundig, betrouwbaar en transparant. Steeds meer organisaties binnen deze branche beschikken over het keurmerk; in totaal bedienen zij 80% van de markt in Nederland. 

De 7 zekerheden van het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen: 

  • U ontvangt een deskundig advies van vakmensen die zorgvuldig zijn opgeleid op gebied van advisering, vervaardiging en aanpassing van hulpmiddelen; 
  • U ontvangt objectieve informatie over de mogelijkheden tot het verkrijgen van een hulpmiddel; 
  • U ontvangt een veilig hulpmiddel dat aantoonbaar aan de relevante Europese veiligheidseisen voldoet; 
  • U ontvangt een goede, duidelijke uitleg hoe u het hulpmiddel optimaal en veilig kunt gebruiken in uw specifieke situatie; 
  • U ontvangt gegarandeerde nazorg en service ingeval er onverhoopt iets mis is met het hulpmiddel; 
  • U ontvangt de zekerheid van een goede klachtenregeling; 
  • U kunt ervan op aan dat een erkend bedrijf aandacht besteedt aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.