Ga naar de inhoud

Klant aan het woord;
Lei Geelen

“Wat doe jij als er een papiertje uit je zak valt? Laat je hem liggen of pak je hem op en stop je hem in een prullenbak?” Die vraag wordt gesteld door Lei Geelen, Specialist Hergebruik bij Kersten Hulpmiddelen in Roermond. Zijn eigen antwoord is kenmerkend voor de nuchtere, praktische mvo-aanpak van Kersten Hulpmiddelen: “Ik stop hem weer in mijn zak en gooi hem thuis wel in de prullenbak.” 

Aan het woord is Lei Geelen. Als specialist hergebruik is Lei medeverantwoordelijk voor het beheer van de hulpmiddelen. Dat varieert van kortdurende uitleen vanuit de zorgverzekering tot een persoonsgebonden rolstoel in een zorginstelling. In deze spilfunctie speelt hij al vele jaren een belangrijke rol in de samenwerking tussen zorgkantoren, depothouders, dealers en fabrikanten. In een gesprek over mvo vertelt Lei over hun eigen visie op dit thema en hoe we die terugzien in de organisatie.

"Ik wil graag fabrikanten stimuleren om hulpmiddelen te produceren met het oog op circulariteit en herinzetbaarheid." Lei Geelen 

Hergebruik is vanaf de start altijd een duidelijk doel geweest

“Sinds het ontstaan van Kersten Hulpmiddelen ben ik betrokken bij het bedrijf. Al vanaf de beginfase hebben we ons altijd ingezet voor mensen met een beperking. Dat begon heel praktisch en is uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. Al onze activiteiten zijn erop gericht om het verschil te maken voor mensen met een fysieke beperking. Daarnaast voelen we een extra verantwoordelijkheid richting onze medemens met afstand tot de arbeidsmarkt. In de afgelopen jaren heeft zich dat ontwikkeld tot een professioneel niveau: we behoren tot de 10 procent meest inclusieve organisaties.

Onze focus op hergebruik van onderdelen komt voort uit het vergoedingsbedrag dat wij als depothouder krijgen van de zorgkantoren. Hergebruik is daarmee vanaf de start altijd een duidelijk doel geweest.”

Een samenwerking om trots op te zijn

“Het niveau waarmee wij het depot managen is heel hoog en professioneel. Wij zijn als vertegenwoordiger van de zorgkantoren echt een partner voor de hele keten. Die samenwerking met alle partijen vind ik een heel mooie prestatie.”

Ambities voor de toekomst

“In de toekomst zal het gebruik van hulpmiddelen in de zorg alleen maar verder toenemen. En die hulpmiddelen zullen allemaal beheerd moeten worden. Dus is het belangrijk dat wij het Nederlandse depotsysteem verder blijven optimaliseren. Net als de samenwerking tussen alle partijen in de keten. Daarbij wil ik graag fabrikanten stimuleren om hulpmiddelen te produceren met het oog op circulariteit en herinzetbaarheid, zodat we op die manier de zorg betaalbaar houden. Complimenten voor hoe Life & Mobility dat doet. Ze zijn een voorbeeld op het gebied van mvo.”