Ga naar de inhoud

Medewerker aan het woord; Eelco Mensinga

Aan het woord is Eelco Mensinga, sinds mei 2018 werkzaam bij Life & Mobility. Eerst op de afdeling Product Management en al ruim twee jaar op de afdeling Product Ontwikkeling, waar hij zich met name bezighoudt met de project management kant van het Hulpaandrijvingen-assortiment. Ook is Eelco lid van de ondernemingsraad, waar hij de belangen probeert te behartigen van iedereen in de organisatie. We vroegen hem naar zijn visie op mvo en op welke wijze dit terugkomt in zijn werk.

"Ik vind het belangrijk dat onze producten uit eerlijke fabrieken komen. We produceren veel lokaal, zodat we zeker weten dat de werkomstandigheden goed zijn." Eelco Mensinga

Duurzaamheid begint al in de ontwerpfase

“Als ontwikkelaar sta ik samen met mijn collega’s aan de wieg van elk nieuw Life & Mobility product. Keuzes die we tijdens de ontwerpfase maken, hebben invloed op de duurzaamheid van onze producten gedurende de totale levenscyclus van dit product. Daarom denken we van tevoren goed na over welke materialen we toepassen, zoals recyclaat kunststoffen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is één van de hoofdpijlers binnen de doelstellingen van Life & Mobility. Daarmee voel ik me gesteund in elke keuze die helpt om onnodige belasting op de maatschappij en het milieu te voorkomen.” 

Hoe groter onze ambities, hoe gemotiveerder we worden

“Met mvo ben je nooit klaar, dus zullen we altijd blijven werken aan verbetering. Op het gebied van circulariteit en CO2-compensatie zetten we al zeer goede stappen en zien we kansen om nog meer invloed uit te oefenen. Life & Mobility zou alle schakels in de keten nog meer kunnen betrekken in haar mvo-ambities en nog scherper haar toewijding mogen uitspreken.”

Eerlijke samenwerkingen

“Ik vind het belangrijk dat onze producten uit eerlijke fabrieken komen. We produceren veel lokaal, zodat we zeker weten dat de werkomstandigheden goed zijn. Enkele producten komen uit het Azië; hier is het belangrijk om goede afspraken te maken en de werkomstandigheden met eigen ogen te beoordelen. Dit doen we dan ook regelmatig en zorgvuldig.”